Hatice Doğan Südaş
Akademisyen, Girişimci ve Yazar
5 Ders
45 Öğrenci

Hatice Doğan Südaş, iş dünyası, teknoloji ve psikoloji alanlarının kesiştiği konular hakkında ders verir, danışmanlık yapar ve yazılar yazar. Hatice Doğan Südaş Çukurova Üniversitesi’nde Pazarlama Ana bilim dalında öğretim üyesidir.

2019 yılında Teknokent’te BEINMINDS Ar-Ge, Danışmanlık ve Eğitim teknoloji şirketini kurmuştur. Bu şirket bünyesinde tescil edilen KIDILISH markası dijital ebeveynlik ve çocuk gelişimi eğitimi hizmeti sunmak üzere dijital platformlarda yer almaktadır.

haticedogansudas.com'da blog yazmaya ek olarak, podcast’lar ve videolar yayınlamaktadır.

İsmail Keşlikli
Dijital Pazarlama Uzmanı
3 Ders
45 Öğrenci

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra 2012 yılında yurt dışında çalışmaya başladı. Farklı ülkelerde iş geliştirme, proje yönetimi ve pazarlama alanlarında çalıştıktan sonra 2018 yılında Çukurova Üniversitesi Pazarlama yüksek lisansından mezun olmuştur.

Dijital Pazarlama Uzmanı olarak Güney Amerika, Rusya ve Avrupa’da farklı ülkelerde sosyal medya, performans pazarlaması, online reklamcılık, e-ticaret gibi alanlarda çalışmıştır. 2019 yılında Çukurova Teknokent’te faaliyet gösteren Beinminds şirketinde çalışmaya başlayarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Kişisel Markalaşma Atölyesi

Kişisel markalaşma için eksiksiz rehberinizi oluşturun!


Birçoğumuz marka kavramını bir şirketle ilişkilendiririz. Ancak yeteneklerinizi ve üstünlüklerinizi, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan pek çok kişiye gösterme şansınızın olduğu online etkileşim çağında, kişisel markalaşma hem kişisel hem de profesyonel açıdan başarı için her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.

Gerçek şu ki, kendinizin ve dolayısıyla profesyonel markanızın dünya tarafından nasıl görüleceğini tasarlama gücüne sahipsiniz.

İster kariyerinde ilerlemek isteyen bir kurum içi çalışan, ister dünyaya neler yapabileceğinizi göstermek isteyen serbest meslek sahibi bir kişi olun, bunu yapmanızı sağlayacak hem görsel hem de yazılı öğelere sahipsiniz.

Kim olduğunuzu ve sunduklarınızı hem özgün hem de doğru şekilde yansıtan kişisel bir marka yaratma rehberimizi bu eğitimde bulabilirsiniz.


Kişisel markalaşma, kendinize yeni bir kimlik oluşturmaya çalışmakla ilgili değildir; özünde bu, yalnızca gerçekte sahip olmadığınız şeyleri yaratmak değil, gerçek güçlü yönlerinizi vurgulama egzersizidir.

Kendinize bazı önemli sorular sorarak başlayın. Tüketicilerime veya izleyicilerime teklifimin özü nedir? Beni benzersiz kılan ve izleyicilerime başkalarının sunmadığı bir şey sunmamı sağlayan şey nedir? Güçlü yönlerim neler? Kendine özgü bir tarzım var mı? Bu soruların cevaplarını bilmek ve bunları ifade etmek için stratejiler oluşturmak tutarlılık yaratır ve izleyiciyle ilişki kurmayı kolaylaştırır.

Yöneticiniz veya sosyal medya takipçileriniz olsun, bir hedef kitleyle bağlantı kurmayı umuyorsanız, değer teklifinizin temeline inmeniz gerekir. Yani, insanlara ne sunuyorsunuz ve onlar için hangi sorunu çözmeyi umuyorsunuz?

İnsanlar gerçek tutkularınız nedeniyle size çekilecek, bu yüzden bunları güçlendirmeye çalışın. Bilginiz, kişisel deneyiminiz ve tutkunuz arasında bir yerde gerçek, rakipsiz nişiniz olacaktır.

Tipik hedef kitle üyenizin profilini oluşturarak başlayın; kim oldukları, nelerden hoşlanıp hoşlanmadıkları ve ayrıca başka hangi markalarla ilişki kurdukları hakkında bilgi sahibi olun.

Bu profili oluştururken rakipleri de araştıracağız. Profilinizdeki tüketiciniz genellikle aynı pazarı işgal eden başka hangi markalarla bağlantı kuruyor?

Markalamak, görsel görünümden çok daha derinlere iner ve bu çok önemli tutarlılığı korumak için, ne tür kelimelerin onları açıkça size ait kıldığını net bir şekilde anlamanız gerekir.

Bir selamlama olarak ve aynı şekilde aşırı resmi bir dil kullanırsanız eğlenceli, rahat ve arkadaş canlısı bir ton oluşturamazsınız.

Markanıza hangi üslubun uygun olduğundan emin olmak için sözdizimini ve tonlarını kontrol ederek ve markanız için tam olarak doğru olan ve sizi doğru şekilde yansıtan bir ton elde edene kadar öğeleri değiştirin.

Kişisel markanızın görsel temsili, ister portfolyonuz, ister web siteniz ya da akıcı LinkedIn sayfanız olsun, markanız hakkındaki algıları değiştirme gücüne sahip olan, insanların sizinle ilgili algısını ve belirli duygu ve hisleri yaratan ve yardımcı olabilecek (veya engelleyecek) tutarlı renk ve tipografi unsurlarını içerebilir. Kişisel markanız fedakarlık ve problem çözmeye odaklanıyorsa, web sitenize serpiştirilmiş parlak bir sarı, ciddi, keskin bir siyahtan daha uygun olabilir.

Eğlenceli ve canlı kişiliğinizi mi öne çıkarmak istiyorsunız (pembe, yeşil ve sarı gibi canlı renkler) veya profesyonel ve ciddi (gri, bej ve siyah gibi) bir tonda mı kalmak istiyorsunuz?

Bir marka oluşturmak, yalnızca bir logo ve renk paleti oluşturup orada durabileceğiniz anlamına gelmez. Sosyal medya için özel grafik şablonları kullanmak, Web siteniz için hangi içeriklere ihtiyacınız olduğunu belirlemek, E-postanız için kullanacağınız imzayı tasarlamak gibi profesyonel olarak kullanacağınız her kanalı düşünmeye çalışın ve bunları uyumlu tasarımlarla doldurun.

Bugünlerde pek çok şey çevrimiçi olsa da, her şeyi başlatan aracı, yani baskıyı unutmamak önemli. İstediğiniz kadar çevrimiçi ağ kurabilirsiniz, ancak birine gerçek bir kartvizit vermek veya ona kişiselleştirilmiş antetli kağıt içeren bir mektup göndermek veya çalışmalarınızın bir portföyünü fiziksel olarak gözden geçirmesine izin vermek canlandırıcı olabilir ve herhangi bir dijital bağlantı kadar önemli olabilir.

Bu fiziksel materyaller, kartvizitler, antetli kağıtlar ve faturalar gibi basit şeyleri kapsayabilir ancak ihtiyaçlarınıza bağlı olarak bunu zarf tasarımları ve ambalajlara kadar genişletebilirsiniz. Grafik tasarıma (ya da herhangi bir şeye) bir servet harcamanız gerektiğini düşünmeyin; Tasarım ihtiyaçlarınızı desteklemek için seçebileceğiniz binlerce ücretsiz şablon vardır.

Kişisel imajınız ne söylediğinizin, nasıl söylediğinizin, hareketlerinizin, beden dilinizin ve giyim tarzınızın bir sonucudur. İmajınız, kendinizi sunma şeklinizin tamamıdır.

Bazı bireylerin kişisel ve profesyonel hedeflerine ulaşmada neden çaba harcamadan başarılı olurken, bazılarının başarının doğal olarak gelmediğini hiç merak ettiniz mi? Birisi bir fırsatı değerlendirmeye hazır görünmediğinde ne olacağını düşünün: Büyük ihtimalle şans hemen geçip gider. Başarı, hazırlığınız bir fırsatla karşılaştığında ortaya çıkar. Uygun bilgi, beceri ve kaynaklarla (dolabınızda bulunanlar dahil) hazırlanmak, hedeflerinize ulaşmanız için size güven verir. Bu bölüm, imajınızı kişisel markanızı destekleyecek şekilde hazırlamanıza yardımcı olur.


  • Kişisel markalamanın temelleri
  • Gerçek benliğinizi ve misyonunuzu ortaya çıkarmak
  • Hedef kitlenizi ve rakiplerinizi tanımlamak
  • Bütüncül ve tanınabilir bir marka görsel kimliği (logo, renk paleti ve yazı tipografisi) oluşturmak
  • Dijital iletişim planını tasarlamak(Sosyal medya, web sitesi, LinkedIn, Twitter, Podcast, Bülten, Google ile bağlantı kurmak)
  • Kişisel markanızla uyumlu imaj tasarımı
  • Sonuçları ve başarıyı ölçmek

Toplam 8 saat
2 Hafta, Haftada 2 gün
2 saatlik oturumlar


19 Aralık 2023 Salı (19:00-21:00)

21 Aralık 2023 Perşembe (19:00-21:00)

26 Aralık 2023 Salı (19:00-21:00)

28 Aralık 2023 Perşembe (19:00-21:00)


Kariyerinde ilerlemek isteyen kurum içi çalışanlar, serbest meslek sahibi kişiler, kariyer planlaması yapan kişiler veya kendisini kişisel markalama alanında geliştirmek isteyen herkes bu eğitime katılabilir.


Eğitimin başlangıcında ve sonunda, bir beceri değerlendirme testi uygulanacaktır. Bu test, eğitiminizin başarısını ölçmek için kullanılacaktır.

Hatice Doğan Südaş
Akademisyen, Girişimci ve Yazar
5 Ders
45 Öğrenci

<p> Hatice Doğan Südaş, iş dünyası, teknoloji ve psikoloji alanlarının kesiştiği konular hakkında ders verir, danışmanlık yapar ve yazılar yazar. Hatice Doğan Südaş Çukurova Üniversitesi’nde Pazarlama Ana bilim dalında öğretim üyesidir. </p> <p> 2019 yılında Teknokent’te BEINMINDS Ar-Ge, Danışmanlık ve Eğitim teknoloji şirketini kurmuştur. Bu şirket bünyesinde tescil edilen KIDILISH markası dijital ebeveynlik ve çocuk gelişimi eğitimi hizmeti sunmak üzere dijital platformlarda yer almaktadır.</p> <p> haticedogansudas.com'da blog yazmaya ek olarak, podcast’lar ve videolar yayınlamaktadır. </p>
İsmail Keşlikli
Dijital Pazarlama Uzmanı
3 Ders
45 Öğrenci

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra 2012 yılında yurt dışında çalışmaya başladı. Farklı ülkelerde iş geliştirme, proje yönetimi ve pazarlama alanlarında çalıştıktan sonra 2018 yılında Çukurova Üniversitesi Pazarlama yüksek lisansından mezun olmuştur.

Dijital Pazarlama Uzmanı olarak Güney Amerika, Rusya ve Avrupa’da farklı ülkelerde sosyal medya, performans pazarlaması, online reklamcılık, e-ticaret gibi alanlarda çalışmıştır. 2019 yılında Çukurova Teknokent’te faaliyet gösteren Beinminds şirketinde çalışmaya başlayarak çalışma hayatına devam etmektedir.

Beinminds Çevrimiçi

Merhabalar,
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Sohbete Başla